No tags yet.

Our Recent Posts

Tags

RENEW SSM FOR NANAKODESIGN ENTERPRISE

Assalamualaikum and hello semua :D

So today , nana nak share pengalaman nana renew ssm for nanakodesign enterprise

2 hari lepas nana terima msg "pendaftaran perniagaan anda telah tamat.sila perbaharui di kaunter ssm / bsn dengan segera."

haha! cuak nana. omg dah expired! kenapa bg msg peringatan mcm ni. kenapa xde msg BEFORE expired?? adeh

jadi nye semalam , nana cepat2 lah pergi putrajaya

10am - gerak from serdang to putrajaya

10.35am - sampai putrajaya KPDNKK

- dengan redha nya nana parking je tepi jalan sbb xde parking. errrr

10.40am - nana nampak dr jauh ada mesin ssm kosong. yes xde orang :D

cara-cara menggunakan mesin ssm :-

1. touch screen

2. pilih nk bahasa apa

3. masukkan hp number

4. masukkan mykad

5. scan cap jari sampai berjaya (lampu hijau)

6. ambil mykad and terus simpan lah dlm beg

7. pilih nama company mana nk renew

8. pilih nak renew untuk brp tahun (nana pilih 2 tahun)

9. tgk total amount (ok fine.....nana kena denda sbb lambat renew. lalalala~)

10. pilih nak byr cash or card (nana pilih cash)

11. masukkan duit macam style byr parking.

12. tunggu dia print resit and ssm yang baru

13. siap!

10.41am - SIAP! (seminit je nana tekan-tekan)

10.50am - balik lah dr putrajaya to serdang. alhamdulillah kereta parking tepi tu x kena saman. fuuh~

so to those yang mcm nana ni mcm rashid rashidah , semua benda buat sendiri. nana lah owner. nana lah manager. nana lah accountant , nana lah planner dan sebagainya. so gunalah mesin ssm ni. sbb nana perasan masih ramai yg x tau guna. and semua masuk dlm and ambil nombor giliran lagi.

thank you dan selamat meng-renewkan company anda. :*

#nanakodesign #renewssm #ssm #putrajaya

0173451323

C-1-01,Street Mall One South.Jalan OS,Taman Serdang Perdana Seksyen 6, 43300, Seri Kembangan, Selangor, Malaysia

  • facebook
  • instagram
  • twitter

©2016 BY NANAKODESIGN